Голубац је био домаћин Отвореног првенства Србије и Купа Голупца у једрењу на коме је учествовало 80 једрилица из десетак клубова из Србије. У организацију су, осим  Једриличарског савеза Србије, били укључени једриличарски клуб  „Голубац“ , Спортски савез  и Туристичка организација Голубац, а покровитељ је била  Општина Голубац. У класи ,,Оптимист’’  Драгана Перић,  члан Једриличарског клуба ,,Голубац“ освојила је 2. место на државном првенству у категорији девојчице до 12 година, а у укупном пласману  од 51 такмичара у овој класи заузела је 18. место. Остали чланови клуба су завршили на 29, 30, 35. и 42. месту.

-Ова општина има значајне природне и друге ресурсе, а посебно има перспективу у области туризма и спортова на води. Један од тих је и једриличарство, а с обзиром на то да овај крај има све услове за једриличарски и наутички спорт, настојаћемо да увек и у свако време чинимо напоре да задржимо статус  организатора оваквих и сличних такмичења у спортовима на води. Посебна драж овог првенства је и учешће такмичара из нашег клуба, рекао је  Војислав Ивић, председник ЈК ,,Голубац’’.

Голубац је већ четири деценије прави српски центар за спортове на води, посебно за једрење. Овај градић на обали Дунава све до пре неколико година није имао једриличарски клуб и поред оваквих услова за бављење овом врстом спорта. Захваљујући десеторици ентузијаста и заљубљеника у једрење и остале спортове на води, у овом граду почео је са радом Једриличарски клуб ,,Голубац’’, у коме уче једрење и такмиче се малишани од 7 до 15 година старости.

                                                                                                                                     Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content