Љубитељи спорта, а посебно фудбала, памте Горана Стокића као сјајног суперлигашког играча, капитена пожаревачког Младог радника и фудбалера који је у два наврата, између осталог, облачио дрес мостарског Вележа , клуба који је изнедрио плејаду југословенских репрезентативаца. Од 16. марта 2014. године овај скромни, млади човек латио се још једног важног посла. Постао је оснивач и власник Школе фудбала „Стари град “ из Голупца са суоснивачима и тренерима Драгославом Милојевићем и  Дејаном Радовановићем и тренером голмана Дејаном Томићем. Првом тренингу присуствовало је четрдесетак малишана, девојчица и дечака узраста од шест до десет година. Пет година касније Школа фудбала „ Стари град “ окупља око 80 малишана узраста од седам до дванаест година. Међу њима је и пет девојчица. У летњем периоду тренинзи се одвијају на игралиштима у Голупцу, Великом Градишту и Мајиловцу, а  у зимским месецима у салама тамошњих школа. У међувремену Школа фудбала из Голупца започела је и званичан скаутинг за београдску Црвену звезду у делу Браничевског округа ( општине Голубац, Велико Градиште и Кучево ) и на простору Источне Србије.

    -Са млађом децом тренирамо два пута недељно, а са старијим малишанима три пута недељно. Наша деца редовно учествују у лиги Фер плеј, у летњим месецима, и у  Макси лиги, у зимском периоду. Обе лиге одржавају се у Београду и родитељи делимично финансирају наше учешће у њима. До сада су наши малишани освојили 50 пехара за пласман међу прве три екипе на разним такмичењима. Међутим, нама резултати нису приоритет. Најважније у овом узрасту је да малишани заволе спорт, да науче основне елементе технике и фудбала, да се друже уз лопту, да им улијемо свест да је важно да буду добри ђаци и добри људи сутра. Отуда не чуди да имамо максималну подршку родитеља, да су наши малишани добри ђаци, да су међу њима у највећем броју одликаши. Протеклог децембра учествовали смо на турниру у Дебрецину, у Мађарској. Наша Школа фудбала развила је сарадњу са Бродоремонтом из Кладова и координатором у том клубу Рајком Будићем, иначе некадашњим играчем Младог радника, али и осталим клубовима у нашем крају. Међутим, посебно бих истакао сарадњу и скаутинг са београдском Црвеном звездом, што нашем послу даје још једну димензију озбиљности и професионализма са којим приступамо раду са децом, поручује са рођенданске журке Горан Стокић, тренер са фудбалском А лиценцом.

                                     Д.Милојевић, Г.Стокић, Р.Будић, Д.Радовановић и Д.Томић

          У априлу, мају и јуну малишани из Школе фудбала „ Стари град “ учествоваће на бројним турнирима, а почетком августа одлазе на десетодневне летње припреме у Грчку. Тамо ће по пети пут имати сусрете и дружење, али и такмичење  са вршњацима из Грчке и Русије.

Share.

Comments are closed.

Skip to content