2019-09-04T10:06:46+02:00 4. септембра, 2019. 10:06 |

Голубац: Ускоро изградњa плаже и реконструкцијa марине

У Голупцу се уз подршку Европске уније преко развојног програма ЕУ ПРО, ради на додатном унапређењу услова за организацију културних и спортских манифестација. У оквиру радова укупне вредности 120.000 евра, биће извршена и санација вишенаменских спортских терена и изградње крова на летњој позорници.

Општина Голубац је водећа туристичка дестинација на Дунаву, а додатна подршка ЕУ омогућиће употпуњавање туристичке понуде.

-Сада ће сви становници општине имати боље услове за бављење спортом, а имаће и прилику да уживају у још богатијем културном и уметничком програму, истакао је  председник општине Голубац  др Небојша Мијовић и најавио радове на путној инфраструктури, изградњи бициклистичко-пешачке стазе од викенд насеља Винци-Усије до тврђаве Голубачки град, плаже на Дунаву у Голупцу, као и реконструкцију постојеће марине.

Радови на изградњи плаже и реконструкцији марине почеће oвог месеца, а средства од 50 милиона динара из буџета обезбедила је општина Голубац.

-Један од капиталних пројеката који ће се реализовати је изградња плаже у Голупцу и то на простору код марине на Дунаву. Ових дана завршава се тендер на коме ће се изабрати извођач радова и после тога почећемо са извођењам радова. Поред плаже у плану је и реконструкција постојеће марине, као и наставак изградње шетно-бициклистичке стазе 6 и 7 која ће спојити  Голубачку тврђаву и Голубац. Вредност радова за изградњу марине је око 50 милиона динара, а ова средства смо обезебдили из буџета Општине, рекао је др Мијовић.

За инвестиције, социјална давања и субвенције из буџета за ову годину у општини Голубац издвојено је око 55 одсто буџетских средстава за реализацију  великих капиталних пројеката  у области инфраструктуре, путне мреже, туристичке инфрастуктуре, образовања, културе и спорта.

                                                                                                                                                    Љ. Настасијевић