2020-03-20T07:38:04+01:00 20. марта, 2020. 07:38 |

ГОЛУБАЦ: За четири године 30 пројеката

Развој туризма и реализација инфраструктурних пројеката, у првом реду оних у путној привреди и водоснабдевању, најважнији су циљеви из планова инвестиција Општине Голубац у овој и у претходних неколико година. Општина има 24 месне заједнице и нема насеља у коме није нешто изграђено односно у коме се нешто не гради. Сваке године из локалног буџета  издвајају се средства за асфалтирање око десетак километара локалних путева.  У Општини истичу да је у последње четири године реализовано око 30-ак пројеката и  модернизовано око 80 одсто локалних саобраћајница.

Према речима председника Општине др Небојше Мијовића, Голубац је у односу на раније године богатији за шетно-бициклистичку стазу од Голубачке тврђаве до викенд насеља Винци, за новоизграђени вртић у граду, обновљене спортске терене и Спортску халу, бројне адаптиране домове културе по селима, за два моста изграђена на Пеку, више реконструисаних школских објеката… Успешно су решавани и проблеми у водоснабдевању, нисконапонској електричној и телефонској мрежи.

Један од већих пројеката у оквиру прекограничне сарадње између Румуније и Србије свакако је почетак функционисања прекограничног прелаза Усије – Молдава Нова и покретање саобраћаја односно превоза робе и путника преко Дунава на линији ова два насеља. У овом периоду Голубац је успео да изгради и опреми и Ватрогасни дом у коме ради 13 обучених младих ватрогасаца.

                                                                                                                                                      Љ. Настасијевић