Поводом Светског дана здраве хране, читавих  недељу дана  Предшколска установа ,,Ласта“ у Голупцу  посветила је значају здраве исхране за развој деце и за људско здравље.

Правилна и уравнотежена исхрана су важни чиници за здрав и правилан развој сваког детета, а здраве навике у исхрани стичу се још у најранијем детињству, а поред родитеља и породице, велики утицај на избор правилне исхране има и предшколска установа.

 – Kомбинацијом различитих врста намирница уз физичку активност доприносимо правилном развоју сваког детета. Различитим активностима кроз игру, радионице и посете представника Дома здравља, приближили смо деци значај правилне исхране, истиче директорка ПУ „Ласта“ Милена Ђурђевић уз подсећање да преко 3 милијарде људи широм света, не може себи да приушти здраве и безбедне намирнице, а да око 811 милиона људи гладује. Подаци су такође опомињући и у следећем случају, око 193 милиона људи прошле године били су у ситуацији да се у свакодневном животу ослањају на хуманитарну помоћ.

                                                                                                  Љубиша Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content