Заменик председника Општине Голубац Марко Стојаковић у присуству заменика председника Скупштине општине  Александра Ђукића и директора Јавног комуналног предузећа Мирослава Милошевића  потписао је уговор са Министарством заштите животне средине о донацији новог камиона смећара капацитета 16 тона у вредности 24 милиона динара. У локалној самоуправи истичу да ће ова донација допринети ефикаснијем управљању отпадом и заштити животне средине.

       Према речима председника Општине др Небојше Мијовића ово је само један у низу конкурса на којима је Голубац аплицирао за средства односно донацију у циљу побољшања услова живота у овој подунавској општини која се налази у групи неразвијених у Србији.

       -До сада смо реализацијом више од 100 пројеката у разном областима настојали да корак по корак допринесемо изласку из овог статуса и да једнога дана постанемо развијена општина. Наши главни адути за то су туризам, пољопривреда и и провредни развој, каже председник Мијовић.

     Подсетимо да је пре ове последње донације, учешћем на конкурсу Министарства заштите животне средине, у  Голубац стигло 200 посуда и 60 контејнера  за одлагање смећа.  То ће са са новим камионом – смећаром и са постојећа три  одраније, уз расположиви људски кадар значајно допринети чистијој животној средини у самом Голупцу и у 23 насеља у овој општини.

                                                                                                                                                       Љ. Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content