2020-09-08T17:31:35+02:00 8. септембра, 2020. 17:31 |

Град даривао ђаке прваке

Традиција поделе поклон пакета Града Пожаревца ђацима првацима није изостала ни ове године, те је овог септембра обрадовано 668 нових школараца у свим основним школама на територији Града, који су по први пут сели у школске клупе. За ову намену Град је издвојио близу 500.000 динара.


У основним школама „Краљ Александар Први“ и „Десанка Максимовић“ пригодне пакетиће са школским прибором првацима су уручили градоначелник Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за образовање Томица Стојановић. Том приликом и малишани су градоначелнику уручили поклон и списак жеља, за које се надају да ће бити испуњене.

Павловић је поручио ученицима да пажљиво слушају учитеље и родитеље, да се чувају у време пандемије и најавио повећање фонда за пакетиће и стипендирање ученика.

– Ово је једна од ствари које Град предузима која се тиче образовања и један мали гест према нашим ђацима. Желимо да одликаши буду у моди и да коначно негујемо квалитете који су давно изгубљени. Такође, ово је била прилика да обиђемо и радове који су одрађени у претходном периоду. У ОШ „Краљ Александар Први“  заиста су завршени  велики радови који су видљиви и јако лепи. Одрађени су спортски терени за кошарку и одбојку у вредности од 4 милиона динара, уређено је школско двориште за шта је 3 милиона издвојило Министарство правде и у износу од око 4 милиона реконструисани су санитарни чворови на првом и другом спрату школе. Са директором школе разговарали смо о плановима и будућој стратегији развоја школе и повећању квалитета наставе, казао је градоначелник.

Од директора ОШ „Краљ Александар Први“ и председника Актива директора основних школа Горана Сегера сазнајемо да је ове школске године у овој школи уписано 112 првака у четири одељења, настава се одвија по групама од 15 ђака, у свим школама поштују се све епидемиолошке мере и настава се одвија онако како је и предвиђено.

У ОШ „Десанка Максимовић“ уписано је 66 првака у 3 одељења и после поделе пакетића, градоначелник Саша Павловић је истакао да су у протеклом периоду у овој школи изведени грађевински радови на асфалтирању платоа, стаза и спортских терена за кошарку, одбојку и мали фудбал, пар атлетских стаза и пратећих садржаја. Вредност инвестиције је 6,6 милиона динара и асфалтирана је површина од око 8.000 квадратних метара.

Основну школу „Доситеј Обрадовић“ посетили су председник Скупштине града Предраг Мијатовић и члан Градског већа Дејан Крстић. Том приликом поклонима су обрадовали ђаке прваке и учинили да им почетак одрастања буде обележен осмехом и важном чињеницом да још неко мисли на њих. Ђаке у ОШ „Вук Караџић“ новим школским прибором обрадовали су заменик градоначелника Славиша Алексић и заменица председника Скупштине града Наташа Крстић. У ОШ „Милош Савић“ Лучица пакетиће су уручили чланови Градског већа Милан Јовић, Бојан Динић и Срђан Милетић.

                                                                                                          Д.Динић