Град Пожаревац постао је члан Удружења “Покрет за децу 3+”. Потписивање документа о приступању Покрету обављено је данас у салонима Градског здања. Потписе на овај документ ставили су градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и председник Удружења Владица Гавриловић. На овај начин породице са троје и више деце остварују право на картице „Цена минус за 3+“. Картице су именоване на мајку и доносе попусте у бројним продавницама.

Овај програм реализује се у сарадњи са локалним самоуправама, које Покрету достављају имена мајки са троје и више деце и “Покрета за децу 3+”, који је потписник уговора са правним субјектима о попусту. Напомињемо да поделу картица врше локалне самоуправе.

Спасовић је истакао да су у претходном периоду анкетирани многобројни привредни субјекти са циљем да се прикључе овој акцији. Одзив је био одличан.

-У наредном периоду на сајту Града и Савета за равноправност полова биће објављен списак организација које дају попусте и у ком износу.  Следећи корак јесте израда картица намењених породицама са троје и више деце са којима се може куповати у продајним објектима. Овом приликом позивамо породице које остварују права на ову картицу, да се путем сајта Савета за равноправност полова пријаве за добијање картице „Цена минус за 3+“. Такође, овом приликом позивам све привреднике да се прикључе овој акцији која иначе траје 365 дана. На овај начин свакако ће исказати своју друштвену одговорност и помоћи у борби против беле куге, рекао је градоначелник Пожаревца.

Иначе, локална самоуправа предузима низ мера у циљу побољшања популационе политике. Између осталог, и ове године је 3,5 милиона динара издвојено за сваку рођену бебу на територији Града, а ту је и подела аутоседишта за новорођенчад. Из градске касе регресира се и 50 посто од укупне цене вртића за треће и сваком наредном рођеном детету, а 100 посто деци са сметњама у развоју.

По речима Саше  Стевића, идејног творца картице један од видова борбе против беле куге свакако је и манифестација под називом “Дан борбе против беле куге”, која се годинама уназад организовала у Смољинцу, а која је настављена овде у Пожаревцу. Картица 3+ промовисана је пре три године, када су подељене првим породицама са троје и више деце.

У име Покрета за децу, председник Владица Гавриловић напомиње да је генерацијска орговорност да оставимо земљу какву смо наследили од предака и ту нема места за поделе и свађе. Истиче да Покрет има снаге и идеје за то.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content