2017-01-14T00:29:24+01:00 7. децембра, 2016. 13:40 |

ГРАД ПОЖАРЕВАЦ И САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: 90 ауто седишта за бебе

 

Додела ауто седишта за бебе

Додела ауто седишта за бебе

До краја ове године Град Пожаревац и Савет за безбедност саобраћаја поделиће 90 ауто седишта за бебе.

У ове сврхе, издвојено је 300 хиљада динара. Средства су обезбеђена од наплате саобраћајних казни. Са спровођењем ове акције, како је најављено, наставиће се и у наредној години.

Један број ауто седишта, у присуству чланова Савета за безбедност саобраћаја и представника локалне самоуправе на челу са председником Скупштине Бојаном Илићем, подељен је  родитељима .

                 Драган Станојевић, председник Савета рекао је том приликом: –Бити родитељ је најлепша ствар на свету, а уједно и велика одговорност. Ту одговорност заједно са вама треба да дели и дрштво. Из тог разлога покренута је иницијатива да се родитељима помогне донирањем ауто седишта за бебе. Из буџета Града обезбеђена су средства за те намене и данас смо у прилици да поклонимо прва седишта. Право на донацију имају деца рођена од 1. октобра ове године. У име донатора молим све родитеље да ова седишта користите на прописан начин, рекао је Станојевић.

               Савет за безбедност саобраћаја Града Пожаревца, осим о новорођенчадима, брине и о малишанима предшколског узраста и ученицима основног и средњег образовања. Организују се различите акције и кампање. Такође, постоје и програми који се односе на едукацију родитеља, васпитача, просветних радника, директних учесника у саобраћају.  Организатори подсећају да се преостала ауто седишта могу подићи у канцеларији Градске управе број 134.

                                                                                                                    М. П.