Своје туристичке потенцијале на овогодишњем 41. Међународном сајму туризма у Београду представио је и Град Пожаревац.

За разлику од претходних година, изглед штанда Туристичке организације, као и сама презентација популарних дестинација и манифестација интересантним домаћим и страним туристима био је доста другачији. Наиме, мали глумци Центра за културу Пожаревац, под менторством драмског уметника Слободана Степића су кроз учествовање у квизу, посетиоцима Сајма представили историју пожаревачког краја, али и његове природне лепоте које нуди туристима Ергелу „Љубичево“, градски Хиподром, манифестацију Љубичевске коњичке игре, Виминацијум, Пожаревачки мир, Галерију Милене Павловић Барили…

 

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић истиче да је искуство показало да читав Браничевски округ има шта да покаже туристима, и да поседује потенцијал да их на нашој територији задржимо и више од једног дана или викенда.

Бане Спасовић

     -Посебно сам, као Пожаревљанин срећан што се не ослањамо само на наше природне лепоте, већ и да захваљујући доброј организацији и стратешком раду, постајемо атрактивни армији туриста. Овде конкретно мислим на Љубичевске коњичке игре, које смо последњих година довели до нивоа једне од најбољих, а у 2018. години и званично најбоље туристичке манифестације у Србији. Награда Златни цвет, коју додељује Туристичка организација Србије велика је препорука не само за наше Игре, већ и за остале туристичке садржаје и знаменитости Пожаревца али и околине, сматра Спасовић.

 

На штанду Туристичке организације организована је и наградна игра. Извучени срећни добитници, који су у „Мини квизу“ заокружили тачне одговоре, освојили су награду – продужени викен у Граду Пожаревцу, током којег ће имати прилику да се боље упознају са овим крајем Србије.

Share.

Comments are closed.

Skip to content