Гости из региона и дијаспоре

У Пожаревцу ће до петка, 15. јула, у оквиру Кампа Кроса РТС-а, боравити деца из региона и дијаспоре. Град након десет година има прилику да угости малишане из десетак европских земаља, организатора кроса. Више од 140-оро деце и њихових пратилаца смештено је у Дом ученика пожаревачке Пољопривредне школе „Соња Маринковић“.

Све учеснике је овим поводом, у салонима градског здања, угостио градоначелник Пожаревца Саша Павловић који је истакао да програм боравка у кампу подразумева доста слободног времена, али и активности које имају за циљ да се деца забаве и упознају са овим делом Србије, у чијем епицентру је Пожаревац.

-Последњих година трудимо се да промовишемо све оне историјске догађаје, архитектуру и личности које су везане за Пожаревац, као и природне лепоте којих у Браничевском округу има на претек. Сигуран сам да ћете у земљама у којима живите, имати прегршт лепих успомена које ћете понети са собом. Надам се се да ће неки од тих утисака бити да Србија није само земља добре забаве и гостољубивих људи, већ и бурне историје која се овде дешавала због усађене љубави према слободи и правди нашег народа, рекао је између осталог Павловић.

Представници Града и организатори Кроса РТС-а

Камп кроса РТС-а одржава се под покровитељством Министарства просвете, Града Пожаревца и Спортског савеза Србије, уз подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Основан је 1991. године у тадашњој Југославији која је у то време ималавише од 22 милиона становника.

Према речима оснивача и директора Кроса РТС-а Стевана Ковачевића, у Пожаревцу бораве деца из Шпаније, Француске, Норвешке, Данске, Италије, затим из Словеније, Хрватске, Румуније, Републике Српске и Србије. Сви они ће током посете нашем граду, своју надареност исказати кроз атлетику, уметност и образовање.

Share.

Comments are closed.

Skip to content