На седници Савета Браничевског управног округа одржаној прошле седмице у Пожаревцу било је речи о управљању отпадом, превенцији и мерама против ширења афричке куге свиња и изградњи хелидрома у Пожаревцу и Костолцу.

Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа најавио је изградњу хелидрома у Пожаревцу и Костолцу и рекао да је већ послат упит Директоријуму за цивилно ваздухопловство. Предлог је да хелидроми буду смештени у кругу Опште болницу у Пожаревцу и крај аеродрома у Костолцу. Хелидром болнице би се, осим у медицинске, користио и у цивилне сврхе. Хелидроме би могли да добију и Жагубица и Голубац.

 Саветом, коме су присуствовали председници локалних самоуправа и заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић, председавао је Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа. У обраћању медијима, Ђокић је рекао да се пројекат управљања отпадом на подручју Браничевског округа приводи крају и да се припремају трансфер станице у Пожаревцу и Петровцу на Млави. По уредби коју је донела Влада Републике Србије регионална депонија, на којој ће се преко трансфер станица одлагати отпад са овог подручја, биће смештена у близини Лапова.

На седници Савета је потврђена информација да  афричке куге свиња нема на Браничевском округу и да надлежне ветеринарске службе предузимају све могуће мере превенције.

 Ђокић је подсетио да је Министарство инфраструктуре, грађевине и саобраћаја које је већ уложило 400 хиљада евра у путну инфраструктуру Браничева, упутило нови позив локалним самоуправама  за израду техничке документације за изградњу нових и рехабилитацију постојећих хидротехничких објеката.

                                                                                                          Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content