Туристички потенцијали општине Велико Градиште  представљени су румунским туристима у  Темишвару.  У сарадњи са Савезом Срба у Румунији, Конзулатом Републике Србије и темишварским властима Општина Велико Градиште организовала је културно – туристички промотивни перформанс у згради Патријаршије. 

На конференцији је истакнута важност коју, већ традиционално, туристи из Румуније имају за туризам Великог Градишта. Мултимедијалном презентацијом и низом интересантних излагача Велико Градиште захвалило се гостима из Румуније. Уједно, нови посетиоци који су заинтересовани за класичне одморе, спорт и рекреацију, потпуно уживање у крстарењу туристичким бродовима , имали су прилику да детаљно и из прве руке, чују о комплетнoj понуди на једном месту. 

Сребрно језеро, које је једно од најлепших и најпознатијих туристичких места Србије, налази се на свега стотинак километара од Темишвара, а посетиоци који долазе, имају прилику да скелом преко Дунава, на традиционалан начин, уплове у Велико Градиште код Рамске тврђаве и наставе свој пут ка Сребрном језеру.

 Језеро својом богатом понудом може да задовољи потребе и најзахтевнијих туриста, пре свега ту су дуге, уређене плаже, један од најлепших аква – паркова Србије, Национални веслачки центар, спортски терени, камп Милоша Теодосића . Глумци Аматерског позоришта Жанка Стокић најавили су Интерпретацијске шетње на Рамској тврђави. Говорило се и о пројектима које ће општина Велико Градиште реализовати у наредном периоду.

Перформанс је настављен на Тргу Уједињења,  а многобројни посетиоци уживали су у спектакуларном наступу извођачке групе Ансамбла народних игара и песама Властимира Павловића Царевца. 

Многобројним представницима медија обратили су се председник општине Велико Градиште Драган Милић, директорка Туристичке организације Дајана Стојановић, Игуман Манастира Нимник  Отац Јелисеј, генерални конзул Републике Србије у Темишвару Весна Колиновић,  председник Савеза Срба у Темишвару Огњен Крстић, представник Жупаније Корнелија Мијикој, представник  Темишвара Данијела Тулеу и привредник Јавор Радованковић.

Текст и фото: ТО Велико Градиште

Share.
Leave A Reply

Skip to content