Са једне од седница Скупштине града

             Наредна седница Скупштине града Пожаревца, према најавама градоначелника Пожаревца Банета Спасовића требала би се одржи до 23. маја, а главна тема биће ребаланс буџета.

     Након ребаланса буџет Града Пожаревца можда премаши и 6 милијарди динара, од чега ће више од 3 милијарде бити распоређене за инвестиције.

 


-Око 800 милиона динара чине нова средства, од тога близу 630 милиона предвиђено је за инвестиције. Више од 30 милиона динара  уложиће се у вртиће, 40 милиона у школе, а радиће се и расвета у Улици Ђуре Ђаковића у вредности од око 24 милиона динара. Ребалансом је предвиђена и изградња трафостанице у такозваној старој Индустријској зони, док је око 57 милиона динара планирано за уређење корита реке Млаве, истиче Спасовић.

Поред 3 милијарде динара предвиђених за инвестиције, Град значајна средства очекује од надлежних министарстава, као и од Канцеларије за управљање јавним улагањима. Између осталог, реч је о пројектима школа и Дома здравља. Такође, локална самоуправа очекуједа и средства за пројекат реконструкције старе зграде пожаревачке Опште болнице у износу од 54 милиона динара. Очекивана вредност инвестиције је близу 12 милиона евра.

Опширније у регионалном недељнику “Реч народа” који је на киосцима од уторка, 15. маја.

Share.

Comments are closed.

Skip to content