2021-01-10T11:58:20+01:00 11. децембра, 2020. 15:16 |

Градоначелник Пожаревца: Како оживети школски спорт?

Саша Павловић и Жељко Танасковић

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић разговарао је са председником Савеза за школски спорт Србије Жељком Танасковићем о увођењу нових активности у школски спорт. Према Павловићевим речима, циљ руководства Града је оснивање школских лига у основним и средњим школама по узору на  лиге које су некада постојале.

-Желећи да вратимо спортски дух неких старих времена увешћемо такмичења међу школама  у фудбалу, одбојци, кошарци… Огромну подршку пружа нам Савез за школски спорт, рекао је Павловић и додао:

-На састанку је било разговора и о томе да се у школама деца не баве спортом само такмичарски, већ и кроз организацију других активности које ће допринети развоју школског спорта. Такође, тиме би се у потпуности елиминисали негативни ефекти боравка младих за компјутером, на друштвеним мрежама и интернету, истакао је градоначелник Пожаревца.

Председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић најавио је да ће помоћи у набавци реквизита за одређене образовне установе. Како је изјавио, важно је створити оптималан процес бављења спортом код деце.

-Задатак на који се у целости мора одговорити је да се што већи број младих укључи у различите видове физичке активности, да спорт буде део њихове свакодневице, поручио је Танасковић.