Градоначелник је са својим сарадницима, у просторијама Ловачког дома у Набрђу разговарао са мештанима. Састанку  је присуствовао и Далибор Јанковић председник Савета месне заједнице „Набрђе“ и одборник у Скупштини Града Пожаревца, а велики број мештана имао је питање за градоначелника.

Доста времена посветило се решавању питања старог корита Млаве, које је у прошлости, због плављења, стварало  проблеме мештанима овог насеља.

-Град Пожаревац већ две године  спроводи један велики пројекат који се односи на чишћење старог корита Млаве, почевши од Дрмна, Брадарца до Набрђа. На ред је дошло и чишћење канала до Набрђа, који се одавде пружа према Трњану, рекао је Спасовић и додао да су мештани, упркос потешкоћама које се у ходу решавају, задовољни урађеним.

На састанку је било речи и о водоводу, легализацији објеката, уређењу путева, школском превозу,  новој мрежи школа на територији Пожаревца… Спасовић је одлуку о школама, која би требало у уторак да прође скупштинску процедуру, објаснио речима:

-Врло је важно да се деца социјализују и да имају могућност за најбоље образовање. То значи да наставници и учитељи могу у пуном капацитету да се посвете њима и њиховом разреду, а не као што се до сада дешавало да имамо комбинована одељења, са ученицима првог, другог, трећег и четвртог разреда, где учитељ не може у потпуности да се посвети наставном програму за један разред, појаснио је.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content