Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, настављајући  обиласке сеоских месних заједница данас је боравио у Трњану.

Спасовића, који је Трњане обишао са замеником Сашом Павловићем, члановима Градског већа, директорима јавних предузећа и представницима стручних служби Града,  мештани Трњана упознали са актуелним проблемима као што су јавна расвета, асфалтирање и комунални проблеми.

Када је о јавној расвети реч, мештани Трњана су, све до прошле године, када је Град предвидео  буџетска средства за њено одржавање, сами одржавали јавну расвету.

-Сада, свако домаћинство на овај начин штеди од 500 до 800 динара месечно. Ове године Град ће путем јавно приватног партнерства заменити 12000 сијалица лед расветом, те ће уштеде бити још веће, најавио је градоначелник.

Трњане ће добити и нове улице под асфалтом у 2019. години. За ове потребе Град је  предвидео укупно 4,5 милиона динара, а новац ће бити равномерно распоређен , како би асфалт стигао у сва насеља.

Трњане, као и друге сеоске средине има проблем са квалитетом воде за пиће. Спасовић је мештане упознао са податком да ће ЈКП “Водовод и канализација” преузети све локалне водоводе који су направљени у претходних годину дана, али и да се ради на проналажењу водоизворишта са квалитетном водом у сеоским срединама, која би могла да задовоље потребе домаћинстава у тим насељима.

Посета локалних функционера била је и прилика да се представи је капитални пројекат уређења старог корита реке Млаве, чија је вредност око 200 милиона динара, а циљ спречавања поплава. Тренутно се изводе радови на кориту у потезу од Набрђа ка Трњану.

Најављено је организовано одношење смећа из села, по истом принципу и цени као у граду, а реализација овог пројекта очекује се у наредне две године. У току је чишћење дивљих депонија, а тамо где су оне биле биће постављени велики контејнери за одлагање смећа.

Под лупом је и рад месних заједница. Наиме, буџетски инспектори већ две године контролишу рад савета месних заједница, а градоначелник је напоменуо да се проблеми углавном јављају приликом реализације њихових буџета.

Share.

Comments are closed.

Skip to content