У акцији “Привреда без граница” – обилазак погона предузећа “Универ Савић”

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, у оквиру започете акције “Привреда без граница”, наставио је конкретизацију те намере кроз позив упућен привредницима и грађанима да заједно са руководством Града допринесу побољшању привредних активности.

 

“У оквиру акције намеравам да у наредном периоду, заједно са члановима свог кабинета и у сарадњи са свима вама покребемо низ нових активности и допунимо већ постојеће са циљем да наш Град постане најбоље могуће пословно окружење, са оптималним условима за развој привреде, поручује Спасовић, и наставља:

 

“Пре свега желим да кроз дијалог и заједнички рад са привредницима Града Пожаревца дођемо до заједничке визије економског развоја нашег Града, да чујем Ваше сугестије на већ постојеће одлуке које су везане за привреду и о начинима и мерама њиховог побољшања и кориговања, као и проблемима које имате у пословању и о начинима њиховог превазилажења.

У 2017. години Град Пожаревац начинио је кључни корак у стварању услова за подстицај привреди, доношењем Програма локалног економског развоја, којим су наши предузетници по први пут добили могућност да конкуришу за подстицаје и уз помоћ Града унапреде и прошире пословање, а додељени су и први подстицаји. Програм је прилагођен малим и средњим предузећима, а највише је таквих, који немају могућности да добију помоћ државе и Министарства привреде.

У 2018. години Грда је издвојио 20 милиона динара за подстицаје, а у наредном периоду усвојиће се и нови Програм локалног економског развоја, преко кога ће знатно већи број предузетника имати прилика да добије бесповратна средства за покретање или проширење производње, запошљавање нових радника, као и подршку за добијање одговарајућих сертификата, увођење нових технологија које вам омогућавају успешније процесе, иновације, средства за различите облике удруживања, развој задругарства и за увођење стандарда који су вам потребни.

 Поред спровођења Програма локалног економског развоја Града Пожаревца је и донео Одлуку о погодностима и олакшицама чијом реализацијом дајемо могућност умањења или ослобођења обавеза плаћања доприноса, такси и накнада, које су у надлежности Града.

Наша намера је да увек идемо корак даље, уклањамо баријере и решавамо проблеме и обезбедимо најбоље могуће услове да наши суграђани живе и раде.

У предузећу “Дипром”

Желимо да наш град постане повољно пословно окружење са оптималним условима за развој привреде и створимо услове за оснивање нових предузећа, проширење капацитета за постојећа предузећа, отварање нових адних места, као и стварање нових производа на територији Града Пожаревца, креирање финансијског и административног оквира за доделу подстицаја и заједнички позиционирамо Град Пожарервац као снажан привредни центар у региону, пожељанза инвестирање, пословање и живот.

Управо сте Ви ти, који у Пожаревцу запошљавате највећи број људи, из чијих се такси и пореза пуни градски буџет, од кога користи имају сви грађани Пожаревца, а задатак мог кабинета и Градске управе, као Вашег партнера је да увек идемо корак даље и излазимо у сусрет Вашим потребама.” 

 

Отварање “Стоп шопа” најављено за 19. април

Иначе, протекле недеље је градоначелник Бане Спасовић са сарадницима обишао производне погоне предузећа “Универ Савић”, “Дипром” и градилиште “Стоп шопа”, чије се отварање очекује у априлу ове године.

Детаљније читајте у недељнику “Реч народа”, који је у продаји од 23. јануара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content