2019-09-13T14:24:43+02:00 13. септембра, 2019. 14:17 |

ГРАДСКИ ОДБОР СНС-А У ПОЖАРЕВЦУ: О улагањима у предшколско и школско образовање

У претходне три године Град Пожаревац је у развој предшколског и школског образовања и васпитања уложио 1 милијарду 806 милиона и 382 хиљаде динара, саопштио је на данашњој конференцији за медије председник Градског одбора Српске напредне странке и актуелни градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

Спасовић је истакао да је локална самоуправа у предшколско образовање уложила 1 милијарду 73 милиона динара, док је за развој основних школа издвојено 315 милиона динара. Такође, за ђаке прваке набављани су пакети у вредности од 2 милиона 450 хиљада динара, додељиване су ученичке награде за остварене резултате на такмичењима и подстицани таленти за шта је издвојено 6 милиона 850 хиљада динара.

Када је реч о трошковима смештаја ученика са сметњама у развоју, по речима председника ГО СНС-а, пожаревачка локална самоуправа је у претходном периоду обезбедила 14 милиона динара, за превоз ученика основних школа 21 милион динара, а за превоза ученика са сметњама у развоју и њихових пратилаца 9 милиона 120 хиљада динара. За средње школе издвојен је 241 милион динара, док су трошкови превоза средњошколаца покривени средствима у износу од 21 милион 500 хиљада динара.
Говорећи о прошлогодишњим и овогодишњим капиталним инвестицијама у Предшколској установи „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу, Бане Спасовић је рекао:

-Осврнућу се на реализацију пројеката санације и адаптације мокрих чворова, као и на уређење дворишта и објеката Предшколске установе (18 милиона 770 хиљада динара). Ту су и програми замене столарије и уградње ламината у просторијама у којима бораве малишани (2 милиона 570 хиљада динара), као и реализација пројеката адаптације кровова, мокрих чворова, санација система централног грејања у већини објеката ПУ (52 милиона динара), рекао је између осталог Спасовић.

Имајући у виду капитална инвестициона улагања у основним и средњим школама у прошлој и овој години, буџетска средства уложена су у реализацију пројеката адаптације и санације Основне школе „Вук Караџић“ (4 милиона динара) и у адаптацију школског терена у овој образовној установи (1 милион 500 хиљада динара). Ту су и пројекти који се односе на замену столарије у ОШ „Свети Сава“ (2 милиона динара), на санацију кровног покривача на згради Пожаревачке гимназије (6 милиона динара), као и на замену столарије на старој згради Економско – трговинске школе (3 милиона 500 хиљада динара)…