Испред просторија Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу одржан је скуп подршке Александру Вучићу. Окупљеним члановима и симпатизерима СНС-а обратио се председник пожаревачких напредњака Бане Спасовић:

– Данашњи датум тежак је свима у Србији, од ове године из два разлога. Када смо требали да се у миру и достојанствено сетимо стравичног погрома нашег народа на Косову и Метохији, који се десио 2004. године, данашњи догађаји у режији дела опозиције окупљене око Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, бацили су то у засенак. Данашњој опсади зграде Председништва претходио је јучерашњи насилни упад у зграду РТС-а и онемогућавање новинара да раде свој посао, јер се Савезу за Србију не допада њихово извештавање. Овај насилнички чин инспирисан убеђењем да губе подршку демонстраната ескалирао је данас још већим насиљем. До нас из минута у минут су стизали извештаји о повредама, нападима на полицију и хушкањима Обрадовића, Јеремића и Ђиласа на сукобе грађана и припадника јавног реда и мира.

– Градски одбор Српске напредне странке са својим коалиционим партнерима најоштрије осуђује овај акт насиља људи који би на власт без избора, преко улице и механизмом који је у демократским земљама, каква је Србија, давна прошлост. Позивамо грађане који протестују да не дозволе да буду оруђе у рукама оних који су се јавности као организатори протеста открили тек данас, надајући се да ће у насталој гужви и паници поставити себе поново у прилику да лажу, варају и пљачкају свој народ и своју државу. Ово је прилика да са овог места пошаљемо недвосмислену поруку подршке нашем председнику Александру Вучићу и њговој политици мира коју води, рекао је Спасовић.

 

 

Д. Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content