Вирус грипа типа А (Х1) на територији Браничевског округа потврђен је код осам особа.
Од грипа и обољења сличних грипу оболела је 591 особа, што је за 191 мање у односу на период од пре две недеље. Највећи број пацијената је старосне доби од 30 до 64 године.
Закључно са шестом извештајном недељом, у Србији је пријављено 104.687 особа оболелих од обољења сличних грипу. Двадесет девет смртних исхода може се довести у везу са грипом код којих је лабораторијски потврђен вирус.
До сада, случајеви грипа потврђени су на територијама Града Београда, Нишавског, Јужнобачког, Поморавског округа, Јабланичког, Колубарског, Расинског, Севернобачког, Севернобанатског, Западнобачког, затим Златиборског, Шумадијског, Моравичког, Рашког, Пиротског, Браничевског, Подунавског, Средњебанатског, Јужнобанатског, Мачванског, Борског, Сремског, Топличког, Зајечарског, Пчињског округа и са територије надлежности Завода за јавно здравље Косовска Митровица. Реч је о вирусима грипа типа А (Х1Н1) и A (Х3Н2). Од почетка сезоне, епидемије грипа пријављене су на територији Пиротског, Златиборског и Моравичког округа, као и на територији Града Ниша.

Share.

Comments are closed.

Skip to content