Девете “Гулине дане”, одржане од 19. до 24. марта, затворило је крушевачко позориште представом “Буздован” по тексту Клеме Грубишић, у режији Предрага Стојменовића. Последње вечери смотре плакета „Драгољуб Милосављевић Гула“ припала је Немањи Милуновићу коме је ово, иначе, прва награда. Плакету награђеном глумцу, као и захвалницу крушевачком позоришту, уручила је глумица петровачког позоришта Милица Илић.

  • Јако сам узбуђен, срећан, помешана су ми осећања и не могу да кажем да сам заслужио награду, али сам се трудио да пренесем све оно што сам учио на факултету. Да цео ансамбл није добар, сигуран сам да не бих могао овакву улогу да направим. Јако ми је драго што сам прву награду добио на овом фестивалу, рекао је Милуновић захваливши се професорки Драгани Варагић и асистенту Предрагу Стојименовићу, као и, како је рекао, дивној публици која дефинитивно зна шта је позориште и организаторима који су направили одличан фестивал који ће да траје дуго дуго година, рекао је Милуновић.

Директор Културно просветног центра, Слободан Перић рекао је затварајући овогодишње „Гулине дане“ да је фестивал у потпуности успео, да су представе оправдале очекивања, те да је сала сваке вечери била пуна и заказао јубиларну десету Смотру за март 2019.године.

Share.

Comments are closed.

Skip to content