Концерт у сјају светске музике

 

Низ културних манифестација који нас уводи у новогодишње и божићне празнике, свакако је традиционални целовечерњи концерт пожаревачког Симфонијског оркестра „Гвардиа“. Изузетан догађај одиграће се у среду 27. децембра под куполама Центра за културу, када ће ова институција тачно у 20,00 часова подићи завесу Велике сцене,  и тако публику препустити свету нота и музике.У жељи да сазнамо информацију више, посетили смо пожаревачки Центар за културу и Теодору Димитријевић, уметничког руководиоца „Гвардие“ који следи традицију првог истоименог професионалног оркестра у Србији основаног 1831. године у Пожаревцу, питали како теку припреме за Новогодишњи  концерт и шта је на репертоару.

Теодора Димитријевић

– Пробе  ових дана постају све интензивније. Када је о репертоару реч, током наступа  чуће се неки нови аранжмани  песама легендарних група „Queen“ („We will rock you, we are the champions“) i „Abba“ („Mamma mia“) али и других састава који су обележили светску музичку сцену, одговара Теодора. –  Солистичке тачке нећемо откривати како не бисте били мање изненађени на самом концерту. Програм је више оријентисан ка популарној музици која ће због свог квалитета живети вечно те је концерт симболично назван “Сјај светске музике” са акцентом на класик-поп музички жанр, закључује Теодора Димитријевић.

Састав који ће наступити на концерту је мешовит и чине га  икључиво  наши суграђани  оправдавајући „Гвардијину“ историју професионалног оркестра. Улаз на концерт је бесплатан али је наша препорука да свако од заинтересованих на време преузме карте посети билетарницу Центра за културу Пожаревац, како би обезбедио место за праћење овог јединственог музичког догађаја.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content