2018-03-30T08:23:48+02:00 30. марта, 2018. 08:23 |

ХХIII СВЕЧАНОСТИ МИЛИВОЈЕ ЖИВАНОВИЋ: ПРАЗНИК У СЛАВУ ГЛУМЦА

Вечерас у Пожаревцу почињу ХХIII Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“ . Тридесет минута уочи почетка у Великом холу Центра за културу биће отворена изложба „Српска војничка и заробљеничка позоришта у I Светском рату“ аутора Олге Марковић.

После церемоније свечаног отварања на великој сцени Центра за културу представиће се „Звездара театар“ Пекићевом „Корешподенцијом“ у режији Горчина Стојановића.  

Сутра ће се пред публиком и оба жирија наћи чланови „Атељеа 212“ комадом „Моја ти“ Олге Димитријевић а у редитељској поставци Александре Милавић Дејвис, док је недеља 1. април резервисана за представу „Аника и њена времена“ чији је драмски предложак списатељица и редитељка Ана Ђорђевић нашла у приповеткама нашег нобеловца Ива Андрића. „Кад би Сомбор био Холивуд“ ауторски је пројекат Кокана Младеновића који ће извести глумци Народног позоришта Сомбор, док је последња у низу такмичарских представа и данас атрактивна црнохуморна Нушићева гротеска „Ожалошћена породица“ коју под редитељском палицом изводи ансамбл Народног позоришта у Београду. У част победника, последње вечери Глумачких свечаности биће изведена представа Београдског драмског позоришта „Црна кутија“.

Овогодишњи стручни жири предводиће легендарна Мира Бањац, ту је и др Мирослав Мики Радоњић театролог као и Ана Софреновић драмски уметник. У жирију публике ове године наћи ће се  Дејан Дачић, Марко Савић и Марија Паповић. Почетак свих представа је у 20,00 часова.