Туристичка организација општине Мало Црниће одржала је трећу по реду манифестацију „Ходањем до здравља“ са поласком из Куле. Учесници манифестације су кроз пешачење имали могућност да се упознају са богатом природом општине Мало Црниће и културно историјским споменицима,  манастиром Брадача и спомен обележјем Врањевац.

„Ходањем до здравља“ је манифестација која је осим промотивног карактера, осмишљена да учесницима приближи ходање, планинарење, значај спорта и подстицање здравог начина живота који развија социјалне односе и квалитетнији живот.

– Туристичка организација ће и у наредном периоду тежити да, осим промотивног и едукативног карактера, циљ манифестације „Ходањем до здравља“ буде позитивна енергија, дружење и нове успомене којих ће се учесници дуго сећати, рекла је  директорка  Туристичке организације општине Мало Црниће Јасна Јовић.

Током целодневне активности одржана су веома корисна предавања од стране биолога, професорке Владимирке Страхињић, која је говорила о здравом, лековитом биљу и које се биље може наћи на територији општине Мало Црниће, историчарке Иване Пауновић која је упознала присутне са значајем споменика Врањевац и спортског радника Банета Дмитровића који је говорио о значају спорта за ментално и физичко здравље.

За Туристичку организацију велики значај има подршка председника Општине Мало Црниће Малише Антонијевића који се током свечаног програма обратио учесницима и истакао значај физичке активности и очувања животне средине. Председник Антонијевић изјавио је да ће Општина Мало Црниће увек подржавати манифестације које утичу на развијање позитивног односа према културним вредностима, социјалном развоју, спортским потребама, навикама, схватању значаја здравог стила живота и које успешно промовишу општину Мало Црниће.

СПОРТСКЕ АКТИВНОСТИ

Велики допринос у реализацији програма на Врањевцу пружила је Спортско рекреативна асоцијација Пожаревац на челу са Банетом Дмитровићем који је богатим спортским програмом  учинио да учесници понесу лепе утиске са манифестације. У складу са амбијентом успешно је организован забавни спортско-рекреативни турнир Врањевачки изазов, такмичење у савладавању полигона спретности, након чега су најзаслужнији добили медаље. Утиске је успешно из свог угла представио и Милош Панић.

–  Спортско рекреативна Асоцијација је са највећим задовољством прихватила позив Туристичке организације општине Мало Црниће да се прикључи организацији акције „Ходањем до здравља“. Заједничким снагама успели су да анимирају више стотина грађана, превасходно деце школског и предшколског узраста из Пожаревца и деце из малоцрнићке општине.

-Организовали смо телесно ативациони тренинг за све учеснике програма са циљем припреме за такмичење у Храбришином полигону. Малишани су уживали у узбуђењу игре и надметања у озбиљној конкуренцији мотивисаних ривала. Скакало се у врећама, надвлачили су се конопци и бацале медицинке, провлачило се кроз препреке и прецизно погађале мете. Срећа, радост и узбуђење пратили су такмичарски програм у којем је победио спорт постављен по хуманистичким принципима у највећем интересу наше деце. Најуспешнији су освојили медаље, дипломе и прелепе успомене на диван дан проведен у природи, испуњен фантастичним спортским, образовним и васпитним активностима, истакао је Бранислав Дмитровић.

Дмитровић, Јовић и Антонијевић

Уручене су плакете „Срце захвалности“ Туристичкој организацији и локалној управи малоцрнићке општине за допринос у промоцији спортске рекреације, здравог живота и правих вредности у друштву.

Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content