2021-03-04T08:47:57+01:00 4. марта, 2021. 08:47 |

„Хомољски маратонци“ трче нови циклус

Чланови Удружења „Хомољски маратонци“ из Жагубице без обзира на време и годишње доба одржавају сталне тренинге. Ових дана се припремају за Хомољску тркачку лигу која почиње 10. марта, а завршава се почетком јесени, 29. септембра. У тридесет кола ове лиге трчаће се дистанца од пет километара. Бодоваће се сваки долазак, а на крају такмичења биће додељени пехари и медаље. Дејан Стевановић, председник Спортско-атлетског удружења „Хомољски маратонци“ о новом циклусу каже:

-Ове године сезону смо отворили трком коју смо назвали „Зимски ноћни маратон“. За трку је пријављено 13 чланова Удружења. Сви они су своје дистанце истрчали у местима у којима живе. Последњег дана фебруара трчали смо и другу трку коју смо назвали „Ресавска Света Гора“, која је одржана у близини Свилајнца. Стаза је била дуга 12 километара, пролазила је поред три манастира. Шестог марта идемо у Велико Градиште где се трчи прва званична трка под називом „Сребрно језеро“ од Великог Градишта до Сребрног језера и назад у дужина од 21 километра. Број учесника је ограничен на 300. У овој трци, која је такође и виртуелна, учесници могу да трче и у свом месту. На њој ће учестовати укупно 12 представника жагубичког спортског удружења.

По календару такмичења,  4. априла је „Јагодински маратон“ на коме ће бити два представника на 42 километра, док ће скраћене стазе истрчати још неки чланови „Хомољских маратонаца“. Ова трка има и за рекреативце стазу задовољства. После ње, долазе трке у Крушевцу и Војводини.