ВЕЋНИЦИ ОПШТИНЕ ОДЛУЧИЛИ

                                        Награде за најбоље ђаке и студенте

На последњој седници Општинског већа у Кучеву донета је одлука о посебном награђивању  најбољих ученика и студената:  ђака генерације у свим основним и у средњој школи и носилаца признања са републичких, државних и међународних такмичењима. Награђивање се односи и на менторе ученика. У склопу ове одлуке је и могућност регресирања дела трошкова свим ученицима и студентима-учесницима републичких и међународних такмичења као и научних скупова или семинара за таленте.

У наставку седнице чланови Већа формирали су Комисију за израду елабората о мрежи основних школа и предшколских установа на територији општине, прихватили предлог  Полицијске станице Кучево о продужењу коришћења путничког возила  фиат пунто и сагласили се са делимичним изменама у систематизацији радних места у Општинској управи. Прихваћен је и захтев општинског Савеза за рекреативни спорт о коришћењу имена Кучево у називу организације.

                                              ГОСТОВАЊЕ                                                  

                                                 Kучевљани на „Слатини 2018“

Први дечји фолклорни ансамбл Центра за културу Кучево учествовао је на овогодишњем 26.Сабору игара „Слатина 2018“ у борској општини и освојио вредну награду за најбоље изведену изворну игру. Тиме су чланови овог ансамбла, низу признања које су до сада донели у Кучево са разних такмичења, придодали и ову престижну награду. Поред најбоље изведене изворне игре, Кучевљани су одушевили и наступом свог здравичара Дамира Маленовића, уметничког руководиоца  ансамбла, који је понео назив најбољег здравичара на овогодишњим играма.

У БУКОВСКОЈ

                                             Радном акцијом до чистијег пута

У организацији Савета месне заједнице Буковска изведена је радна акција на чишћењу растиња поред путног правца који спаја засеок Буковска Река са Нересницом. У акцији је учествовао велики број мештана. Уређене су обе стране пута у дужини од неколико километара. Организатори обећавају још оваквих акција на уређењу животне средине села.

Share.

Comments are closed.

Skip to content