У РАНОВЦУ

Отворена апотека ЗУ „Шеки Тилија“

          Oд 11. фебруара ове године под кровом Здравствене амбуланте у Рановцу, ради апотека ЗУ „Шеки Тилија“. Апотеку су симболичним пресецањем врпце отворили Душко Нединић, председник Општине, Драгиша Милошевић, директор ЗУ „Шеки Тилија“ и Робин Грбиновић, председник Савета МЗ Рановац.

          „Од преузимања одговорности у вршењу општинске власти настојали смо да у свим селима, а посебно у Рановцу побољшамо квалитет живота наших становника. Мештани Рановца су овај објекат жељно ишчекивали, поред Рановчана овде ће своје потребе за лековима задовољавати и становници околних села. Ово је, иначе, реализација дела нашег плана на побољшању живота у селима, ми смо програмима предвидели отварање и других објеката са истом наменом, рекао је председник Нединић.

          По речима председника Савета МЗ Рановац Рабина Грбиновића, овдашње становништво потребе за здравственим услугама успешно задовољава у Здравственој амбуланти, а од сада ће тако бити и када је у питању снабдевање лековима, не само мештана Рановца и Манастирице, већ и Кладурова.

          Програмом развоја Здравствене установе „Шеки Тилија“, која је прошле године обележила 30 година рада, по наводима директора Драгише Милошевића, предвиђено је отварање апотекарских објеката у још неколико села, јер се садашњом мрежом, у оквиру које је 13 апотека, не задовољавају. Акценат ће убудуће бити на ширењу мреже у петровачкој општини, мада „Шеки Тилија“ апотекарске услуге пружа и грађанима Бора, Злота, Рудне главе, Мајданпека, Милановца и Кладова.


У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ „ЂУРА ЈАКШИЋ“

 Радионице ,,Упознајмо Русију кроз бајке“

      Народна библиотека ,,Ђура Јакшић“, у сарадњи са професорком руског језика Кристином Милетић, током минулог зимског распуста, кроз радионице у оквиру којих су се најмлађи  упознали са Русијом кроз бајке,  приказала је богату културу ове земље.

      Испричана им је бајка о Деда Мразу, а једна радионица била је посвећена Александру Сергејевичу Пушкину и 220 – тој  години од његовог рођења. Професорка Милетић је деци говорила о Пушкиновом  школовању, љубави према француском и руском језику, његовом стваралаштву, склоности ка боемском начину живота и двобоју у коме је  песник страдао. Последња радионица бавила се порукама из Бајке о рибару и рибици, чија је обрада  предвиђена школским програмом.

Share.

Comments are closed.

Skip to content