2018-11-29T19:46:27+01:00 29. новембра, 2018. 19:46 |

Хроника општине Петровац на Млави

ПЕТРОВЧАНИ НА 13.САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

 „Ово једемо ми, зашто не бисте пробали и ви“

Једна од редовних учесница из Браничевског округа на Сајму етно хране и пића је петровачка општина. Своје производе на заједничком штанду Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског округа, излагала су удружења и произвођачи етно хране и пића из Општине Петровац на Млави. Презентација традиционалних јела одржана је  под слоганом „Ово једемо ми, зашто не бисте пробали и ви“.

          Toком три дана, на Сајму су своје производе из петровачке општине представили: Мирко Љубомировић из Каменова, произвођач меда, „Врело продукт“ из Шетоња, производња сухомеснатих производа, Удружење жена „Старчевљанка“ из Старчева, Удружење жена „Стамничанке“ из Стамнице, Драган Ђорђевић, произвођач меда из Каменова, Аца Поповић, произвођач вина из Крвија, Удружење жена „Ћовдинка“ из Ћовдина, Удружење жена „Мндра“ из Витовнице, Милош Милојковић, произвођач меда из Каменова, Новица и Љиља Радојевић, произвођачи алкохолних пића-ракије, Милан Милошевић, произвођач вина из Лопушника, Мануел Миладиновић, произвођач сира, Удружење „Кнегиња Милица“, Шетоње, Удружење жена „Златне руке Кладурова“ и Зоран Лукић, произвођач алкохолних пића из Дубочке.


ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ

На Сајму туризма  у Крагујевцу

Туристичка организација Петровац представила је своју туристичку понуду на Међународном сајму туризма и сеоског туризма 2018. који је одржан у Крагујевцу. Природне и туристичке потенцијале  Туристичка организација Петровац већ традиционално представља на овом сајму, а прошле године је добила и награду за најлепши штанд у оквиру целине „Чаролија Источне Србије“.