Завршена јавна расправа о буџету

         Поводом Нацрта  буџета Општине Петровац на Млави и Нацрту кадровског плана Општинске управе за 2019. Годину, у петровачкој општини  је од  10. до 17. децембра организована јавна расправа. Јавна расправа о нацрту Одлуке о буџету општине Петровац на Млави за 2019. годину. Грађани су своје примедбе, предлоге и сугестије достављали лично или писменим путем Општинској управи. Коначнау верзију текста буџета  усвојиће одборници Скупштине општине на седници крајем овог месеца.


                                                 У Пројекту подршке локалних самоуправа 

            Петровачка Општина учесник је у пројекту „Подршка унапређењу управљања и економског планирања на локалном нивоу и циљу спровођења одрживих циљева развоја у Србији“.  Реч је о пројекту у оквиру програма  за развој Уједињених нација (UNDP – United Nations Development Programme). Пројекат финансира Министарство финансија Републике Словачке,  а поред петровачке општине, у његову реализацију укључене су још и општине Куршумлија, Бачки Петровац, Мали Зворник и Сјеница.

           Циљ  Пројекта је да подржи локалне самоуправе у неразвијеним подручјима Републике Србије у утврђивању оптималне организационе структуре и кадровских потреба путем функционалне анализе општинских управа, затим да обезбеди саветодавну помоћ у спровођењу препорука за оптимизацију организације рада општинских управа и пословних процеса како би се унапредило управљање тим општинским управама и повећала ефикасност и ефективност рада.


ПОЗОРИШТЕ „БАТА БУЛИЋ“

 „Ми чекамо бебу“ тридесети пут

        У Дому културе у Петровцу у четвртак,  13. децембра петровачко позориште „Бата Булић“ по тридесети пут извело је представу „Ми чекамо бебу“.  По тексту Стевана Копривице представу је  режирао Милош Јагодић. „Ми чекамо бебу“ више пута је награђивано позоришно дело глумачке екипе „Бата Булић“.  Иначе, овом представом петровачки аматери започели су овогдишњу сезону односно мини турнеју по Црној Гори односно у Беранама и Бијелом Пољу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content