2019-01-19T11:21:02+01:00 19. јануара, 2019. 11:21 |

Хроника Општине Петровац на Млави

ИНВЕСТИЦИЈЕ  У 2019.

 Mостови приоритети

           Од овогодишњих средстава пројектованих у буџету Општине Петровац на Млави, највећи део усмерен је на финансирање  инфраструктурних радова. По речима председника Општине Душка Нединића постоје пројекти и планови али њихову реализацију успорава проналажење додатних средстава. У врху листе приоритета налази се реконструкција и другог моста у Петровцу, моста код „Кошуте“, затим решавање питања депоније и изградња трансфер станице за отпад, нови Центар за социјални рад и реконструкција школа у Каменову и Орешковици.

       „Ово су најхитније инвестиције. У нову годину ушли смо са великим пројектима  као што је мост у центру града који се од изградње пре 80 година није значајније реконструисао. За мене лично и мој тим, почетак реализације овог пројекта је један од највећих успеха, истиче председник Општине Душко Нединић.

Обустава саобраћаја на мосту у Петровцу

Од 20. јануара потпуно се обуставља саобраћај на мосту у центру Петровца на Млави и на раксрсници улица 8. октобар и Млавска.

Почетак реконструкције моста и раскрснице поред самог моста (државни пут IIA-147), по пројекту дефинише потпуну обуставу саобраћаја.

         Такође, пројектом саобраћајне сигнализације предвиђен је алтернативни правац за преусмеравање теретног саобраћаја на новоасфалтирани путни правац Забрђе – Каменово преко потеса „Дробеж“.

За потребу алтернативних праваца у самом насељу Петровац на Млави пројектом је предвиђен двосмерни режим саобраћаја у улици Слободана Брауновића (поред породилишта), где се укида и постојеће улично паркирање.