НА СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Молба грађанима за стрпљење због радова на мосту

           Предлози одлука о расписивању јавних позива за избор програма које реализују удружења грађана, цркве и верске заједнице, о расписивању јавних позива за суфинансирање пројеката у области јавног информисања у наредној години, о утврђивању организација у области спорта од посебног значаја за Општину и предлог решења о додели средстава за финансирање овогодишњих спортских програма, нашли су се на дневном реду последње седнице Општинског већа у Петровцу на Млави.

          Образлажући одлуку која се односи на средства намењена спорту, председник Општине Душко Нединић је истакао да је до сада улагање у младе, у децу и омладину кроз спорт ишло како треба. –Омладина се на овај начин учи лепом понашању и спортским вредностима што је примарно, док је секундарно то што их на тај начин одвлачимо од пошасти нашег друштва, рекао је Нединић.

           Поводом реконструкције моста у центру града и обуставе саобраћаја преко њега због извођења радова  који ће трајати шест месеци, Нединић је замолио грађане за стрпљење и подсетио да је у питању реализација важног инфраструктурног пројекта који ће, када се заврши, имати велики значај не само за Петровац и околину већ много шире.

        -Сви знамо да су наша оба моста у веома лошем стању. Успели смо да обезбедимо новац из Канцеларије за јавна улагања, спровели смо конкурс, изабран је извођач који је уведен у посед… Рок за извођење радова је шест месеци, ово је једна од инвестиција која обезбеђује нашу инфраструктурну способност да сутра можемо да повучемо и инвеститоре и многе друге потезе који ће омогућити грађанима општине, бољи живот, рекао је Нединић.


ЗА БРЖЕ ЗБРИЊАВАЊЕ ПАЦИЈЕНАТА

                                               Ново теренско возило Дому здравља

       У Дом здравља у Петровцу на Млави ових дана допремљено је ново теренско возило за које је средства у износту од 1.439.000 динара обезбедила Општина. Према речима Николете Ристић, директорке ове здравствене установе, возило ће знатно олакшати рад здравствених радника на терену и унапредити квалитет здравствених услуга Петровчанима и житељима околних насеља имајући у виду чињеницу да је петровачка општина веома разуђена. Обавеза је Дома здравља да обезбеди и превоз пацијентима који су на дијализи тако да ће ново возило добро доћи и за те намене.

        -Захвални смо Општини што је препознала нашу потребу и потребу пацијената за оваквим аутомобилом и крајем прошле године исфинансирала његову набавку, рекла је директорка.

        Заменик председника Општине Горан Ристић, приликом примопредаје возила, обећао је да ће локална самоуправа и у овој години наставити да проширује и осавремењује возни парк Дома здравља. Путем јавне набавке, која ће се ускоро започети, прво што ће се обезбедити биће једно ново санитетско возило.

        -Куповина аутомобила који данас предајемо на коришћење Дому, у потпуности је финансирана из буџетских средстава наше Општине, рекао је Ристић.


НА КОНФЕРЕНЦИЈИ УНИЈЕ ЖЕНА СНС

Недопустиво вређање и насиље над женама

         У седишту Општинског одбора Српске напредне странке у Петровцу на Млави, чланице Уније жена СНС одржале су конференцију за медије поводом, како је наведено, увреда које су претходних дана од стране представника опозиције упућене на адресу жена. Ставове Уније жена СНС на конференцији је саопштила председница Данијела Милојевић:

        -Имам потребу и обавезу да се обратим јавности, пре свега женама које су претходних дана злоупотребљене у политичке сврхе. Осуђујемо увреде које су представници опозиције, окупљене око Савеза за Србију упутили новинарки Српског телеграфа и председника Србије Александра Вучића у чему је предњачио глумац Сергеј Трифуновић… У недостатку аргумената и идеја, опозиција не бира средства за политичко обрачунавање, а овога пута на најпримитивнији начин вређане су жене, мајке, супруге, сестре. Унија жена и Општински одбор СНС Петровац на Млави најоштрије осуђује овакво понашање. Без обзира на националну, верску и политичку припадност, вређање и насиље над женама је недопустиво у сваком смислу, рекла је Данијела Милојевић.


Зимска школа пољопривреде

        До  27. фебруара, у великој сали Скупштине општине Петровац на Млави, у организацији буџетског фонда за развој пољопривреде, одржава се Зимска школа за пољопривреднике. Предавања су сваке среде и почињу у 11,00 часова. За предаваче су ангажовани еминентни стручњаци, професори, доктори и дипломирани инжењери из различитих пољопривредних области. Неке од тема су: Избор хибрида у пољопривреди, ИПАРД позиви, Осигурање усева, Повртарство и воћарство, Узгој ораха и лешника, Агроекономија…Своје стручњаке као предаваче на овогодишњој Зимској школи пољопривреде у Петровцу упутиће познате фирме и компаније као што су: Институт Земун Поље, Компанија Бауер Београд, Институт за економику пољопривреде Београд, Пољопривредна  саветодавна и стручна служба Пожаревац, Дунав осигурање Београд, Пољопривредни факултет Универзитета Београд – Земун…

Share.

Comments are closed.

Skip to content