2018-08-23T11:21:37+02:00 23. августа, 2018. 10:57 |

Хроника Општине Петровац на Млави

МОДЕРНИЗАЦИЈА ПУТНИХ ПРАВАЦА

                                                        Обилазница вредна 90 милиона           

Представници Општине Петровац обишли су недавно завршне радове на асфалтирању пута Каменово – Забрђе, Обилазнице око Петровца. Према речима Горана Ристића, заменика председника Општине реч је о веома значајном путном правцу у дужини од 3.050 метара.

„Вредност ове инвестиције је 90 милиона динара. Средстава су обезбедили Влада Србије и Јавно предузеће „Путеви Србије“. Истакао бих велико ангажовање председника Општине Душка Нединића у реализацији овог пројекта важног не само због повезивања два дела Општине него и због растерећења саобраћаја у самом граду Петровцу обзиром на то да ће комплетан транзитни саобраћај сада бити усмерен ка овом путном правцу. Ширина пута је пет метара, ради се изузетно квалитетно у два слоја, носивост пута је 40 тона чиме се испуњавају сви услови за одвијање транзитног саобраћаја који подразумева саобраћај камионима велике носивости, шлепера… Подсетио бих да су у току радови и на путном правцу Петровац – Жагубица, на деоници Крепољин – Петровац у дужини од 22 километра. Ово је, иначе, задња деоница која се ради и истовремено одговор онима који причају да градимо само пред изборе, тренутно нисмо у изборној години, а ево радимо пуном паром, истакао је Ристић.

Подсетимо да је осим асфалтирања овог путног правца, у току  друга фаза адаптације и санације путне мреже на територији Општине Петровац на Млави која обухвата 17 осталих путних праваца, завршен је пут у Табановцу према цркви,  завршава се пут у засеоку Бољетин у Рановцу у дужини од 2.700 метара, а у самом Петровцу асфалтирају се улице Хомољска и Карађорђева.

ПЕТРОВАЦ У ЗРЕЊАНИНУ

Представили туристичке вредности

У Зрењанину је и овога лета одржана веома посећена манифестација „Банатска бајка“ на којој је учествовала и Општина Петровац на Млави чије су туристичке потенцијале представили Туристичка организација, Удружење жена из Кладурова, опанчар Драгиша Вукосављевић, винар Аца Поповић и пчелар Зоран Лукић. Петровчани су своје производе излагали у срцу града, у прелепом амбијенту Градске баште. На гостопримству, домаћинима се захвалио директор Туристичке организације Петровца Стефан Јовановић који је истакао одличну сарадњу коју Петровчани имају са Зрењанинцима и њиховом ТО.

Изведен је и богат културно – уметнички програм у коме је учествовало и Културно – уметничко друштво „Корак по корак“ са сплетом влашких игара. Петровац је, иначе крај у коме се преплићу две културе, српска и влашка што га чини особеним и привлачним. Такође, у Петровцу су поникле и бројне знамените личности као што су Отац Тадеј, први српски олимпијац Драгутин Томашевић, глумац Драгољуб Милосављевић Гула… На крају боравка у Зрењанину, Петровчани су позвали домаћине у узвратну посету.