У Малом Црнићу су ових дана организоване две акције у оквиру Дана хуманости. Једна је акција добровољног давања крви коју је спровео Црвени крст Општине са председницом Данијелом Цвејић, а друга је, у сарадњи са Предшколском установом „14. Октобар“  релизована у циљу неговања хуманости код најмлађих, односно код деце предшколског узраста.

Малишани су све играчке и ствари које им више нису потребне, у пратњи васпитачица донели у просторије ЦК и донирали деци чији родитељи нису били у прилици да им то приуште. Акција је наишла на одушевљење дародаваца задовољних што ће играчке са којима су се они играли, и друге поклоњене ствари, усрећити њихове другаре. 

Догађајима су присустовале помоћница председника Општине Сандра Митровић и начелница Општинске управе Анђелка Миљковић, које су пренеле поруку председника Општине Малише Антонијевића, који, због службених обавеза није био у могућности да присуствује акцијама, изразио задовољство хуманошћу малишана и захвалност мештанима, учеснцима акције добровољног давања крви који су се одазвали позиву да донирају крв и тиме помогну онима којима ова драгоцена течност продужава живот. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content