Тромесечна Ана Kузмановић из Пожаревца рођена је са ретком болешћу Bilateral microphthalmia (мале очи) и слепа је од рођења.

Родитељи се са бебом тренутно налазе у Лондону, обављени су сви прегледи на “Moorfields eye hospital”.

Препоручено је да се хитно отпочне са третманом Hyfrogel expansion како би се сачувале очне дупље и очувао изглед лица, урадила протетика, а касније, евентуално извршила операција на десном оку на коме је очни нерв очуван. Третман траје 3 – 6 месеци, кошта 16,7 хиљада евра и не ради се у Србији.

Уколико сте у могућности да помогнете малој Ани, можете то учинити уплатом на жиро рачуне мајке Јелене Kузмановић код UNI CREDIT BANKE:

Динарски: 170001049346000014

Девизни: IBAN RS 35170001049346000111

SWIFT. BACXRSBG

У акцију помоћи малој Ани укључио се велики број Пожаревљана. Организујући се путем друштвених мрежа, до сада, кутије за добровољан прилог постављене су у Kафићу „Арабика“ и Мењачници „Еуро“ у Улици Лоле Рибара, затим у брзој храни „Еверест“  на Тргу Радомира Вујовића, просторијама Логопедске учионице „Прва реч“, у Kосанчићевој улици, „Вива Вет“ амбуланти, у Улици Немање Томића, као и у Агенцији „Елита“ –  „Oriflame“, на првом спрату Тржног центра „Нови дом“.

Како би се помогло малој Ани да што пре буде подвргнута медицинском третману, на ФБ групи “Pozarevac online” организоване су две лицитације. Апартмани „Ранђеловић“ обезбеђују два ноћења за четири особе на Златибору, у јулу и августу, уз претходни договор око термина. Почетна цена је 2.000 динара. Такође, организована је аукција слике „Sunset on the red mountains“ (димензије 40 x 41 cm, акрил), рад Маје Ивковић. Почетна цена је 3.000. динара.

 Лицитације трају до петка, 12. јула, до 22. часа. Излицитирани износ биће уплаћен на рачун мајке Јелене Kузмановић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content