Oрганизација Црвеног крста у Голупцу у недавној акцији добровољног давања крви организованој испред Манастира Тумане успела је да за потребе лечења, како грађана Кучева и околине, тако и оних који су смештени у београдским болницама и клиникама, обезбеди 48 јединица крви. Давалаца је било више, 60, али нису сви, из здравствених разлога могли да дају крв. Према речима секретара ЦК Дине Чучковић, ово је задовољавајући резултат и потврда да је Голубац и даље хумани град .

Чучковић се осврнула и на укупне резултате у акцијама добровољног давалаштва крви у овој години. Захваљујући активностима  Института за трансфузију крви Србије и Црвеног крста Голупца, до сада су на територији општине спроведене три редовне и две  ванредне акције у којима је сакупљено 167 јединица  драгоцене течности. 

-Поносни смо на чињеницу да је годишњи план већ испуњен, захваљујући пре свега племенитим људима наше општине , који су се одазвали и дали крв. Захвалност дугујемо и свим сарадницима и волонтерима, рекла је Чучковић и најавила да је  следећа, четврта  редовна овогодишња акција планирана за 18. новембар.

Share.

Comments are closed.

Skip to content