2020-09-13T08:02:26+02:00 13. септембра, 2020. 08:02 |

И „Џипијада“ у туристичкој понуди Голупца

Џип клуб Голубац 4×4  постоји  од 2016. године, има 40 чланова љубитеља вожње у  природи, поседује 18 возила за кретање по неприступачним теренима, а  иницијатор и оснивач клуба је Драгиша Адамовић.

Од формирања клуба  Голупчани су учесници на џипијадама у разним местима Србије, а у током  четири  године постојања организовали су и шест џипијада у свом граду. Како смо чули  од оснивача и председника клуба Драгише Адамовића сви чланови клуба  учествују и у  хуманираним акцијама и поружају помоћ у хитним ситуацијама, те имају добру сарадњу са Сектором за ванредне ситуације Србије и Браничевског округа, као и са Штабом за ванредне ситуације Општине Голубац и Министарством унутрашњих послова.

Драгиша Адамовић

-Наша замисао, када смо основали клуб, била је дружење и посета џипијадама у разним крајевима Србије, па и ван граница наше земље. Осим тога ту смо да помогнемо у разним ситуацијама.  Ово је спорт само за најхрабрије јер су предели изузетно тешки. Наш клуб је до сада организовао шест џипијада, дуге седмице у фебруару месецу, а ове године на шестој манифестацији било је и такмичара из  Румуније, Хрватске и Босне и Херцеговине рекао је Адамовић.

Џипијада коју организује Џип клуб 4×4 из овог града на Дунаву једна је од најмасовнијих спортских манифестација у Србији, а учествују такмичари из целе Србије.

-У фебруару, када није туристичка сезона,  довести око 400 љубитеља природе много значи. Драго нам је што је Голубац постао једно од места у које радо долазе такмичари из разних крајева Србије, а ове године било их је  из Румуније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Захваљујући доброј организацији и теренима на којима се џипијада одржава постали смо једна од најзначајних дестинација у Србији, истиче Адамовић.

У сарадњи са Општином и Туристичком организацијом Голубац, од којих клуб има пуну подршку, за госте који воле изазове и вожњу по неприступачним теренима  Клуб је обезбедио 18 џипова.

– Организујемо за људе који воле изазове вожњу нашим џиповима по неприступачним теренима и обилазак  нашег лепог краја. Наши гости посебно су желели да виде Голубачку тврђаву и манастир Тумане, као и Видиковац. Наш мото је „Увек смо бољи домаћини, него што смо гости“, рекао Адамовић.

Љ.Настасијевић