Лето је идеално време за инфраструктурне радове. Овог лета актуелни су радови како у самом граду, тако и у селима. Градоначелник  Пожаревца Бане Спасовић данас је са сарадницима и председником Градске општине Костолац Серџом Крстаноским обишао радове у Кленовнику, Костолцу и Петки. У Кленовнику се ради  на путној инфраструктури. У току је  асфалтирање три улице, а вредност ових радова је више од  8 милиона динара. Осим ове, веома је битно и инвестирање у кишну канализацију јер је овај крај имао велике проблеме  са плављењем.

-Раде се кишни сливници за прикупљање атмосферских вода,  а биће урађен и сабирник за кишни колектор који ће спечити даље плављење овог места, рекао је Спасовић додавши да је ово прва фаза радова.

 

 

Крстаноски је истакао да је  Градска општина Костолац  пред крај прошле године направила стратегију свог развоја те да је  у плану да се у наредне три године уради комплетна комунална, топлификациона  и путна инфраструктура, али и да је акценат на заштити животне средине. Крстаноски је најавио израду пројеката   за водоводну и канализациону мрежу, као и ширење  топлификационе мреже. У току  су радови на ширењу топлификационе мреже код пијаце као и Базенској улици у насељу Каналу, а урађен је и пројекат за  Кобалову улицу  у Старом Костолцу. Када је о водоводној мрежи реч од стране ЈКП „Водовод и канализација“ уређена су четири пројеката, завршетак радова очекује се  до краја августа. У току овог месеца у ГО Костолац завршава пројекти за канализациону мрежу за 17 улица, а првим ребалансом буџета  добијена су средства за још шест пројеката.

-Што се тиче путне инфраструктуре за Костолац  је издвојено више од 52 милиона динара за асфалтирање улица, ојачавање коловозне конструкције, израду тротоара, а 14 милиона динара  издвојено је из летњег одржавања, рекао је Крстаноски.

Градоначелник је обишао и радове у Петки где је завршено асфалтирање Улице Боже Димитријевића, у дужини од 800 метара, а вредност ових радова је 11 милиона динара.

Опширнији извештај  у недељнику „Реч народа“ који је на киосцима 9. јула.

И.Р.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content