2021-07-24T10:22:36+02:00 24. јула, 2021. 10:22 |

Инфраструктурни радови у Костолцу по програму

Градска општина Костолац  акценат  ставља на заштиту животне средине, те је захваљујући средствима Буџетског фонда за заштиту животне средине издвојено више од 77 милиона динара за изградњу фекалне канализације у 420 домаћинстава, у насељима Канал, Дидино село и Колиште.

Радови су започети почетком априла ове године и до сада је фекална канализација, у дужини од 2.345 метара, завршена у улицама: Михајла Пупина, Војводе Степе, Милоша Обилића, Партизанско сокаче, Војводе Путника, Краља Петра и Хајдук Вељковој. Такође, изградња црпне станице у Улици Краља Петра приводи се крају.

Према пројекту, у преосталим деловима насеља Канал, Дидино село и Колиште радови се настављају предвиђеном динамиком и то у улицама: Миленка Стојковића, Светосавској, Десанке Максимовић, Ђорђа Вајферта, Базенској, Вука Караџића, први, други и трећи део, Сутјеској, као и изградња црпне станице у насељу Канал.

Такође, ових дана започети су радови на изградњи пешачке стазе која ће повезивати Костолац и Петку.

Током протекле недеље радове су обишли председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, помоћница председника Маја Здравковић и чланови Већа Миладин Радомировић и Бајрам Морина.