2021-03-05T20:45:28+01:00 7. марта, 2021. 09:38 |

Интерактивна табла на Сребрном језеру

На шетној стази дуж Сребрног језера постављена је интерактивна табла са QR кодовима на којој се налазе информације о најзначајнијим туристичким локалитетима на територији општине Велико Градиште.

Активацијом QР кода преко мобилних телефона или таблета, посетиоцима Великог Градишта и локалном становништву омогућено је да на брз и модеран начин, какав се већ примењује у светским метрополама, добију информације о културно-историјским споменицима, духовним и спортским центрима и излетиштима која се налазе у овом туристичком месту.

На интерактивној табли се може видети по 50 најзанимљивијих локација у општини Велико Градиште које су  представљене на српском и енглеском језику и лоциране на мапи која приказује удаљеност сваког локалитета од места на коме се корисник тренутно налази. На тај начин могуће је погледати све туристичке атракције и добити информације на једном месту, у сваком тренутку.

Ових дана очекује се и пуштање у рад мобилне апликације “visituspovg.rs” на којој ће се, поред предложених 100 локација, налазити и предлог заједничке туристичке руте која би укључила посету „топ локацијама” у четири дана.