2021-02-05T10:05:54+01:00 5. фебруара, 2021. 10:05 |

Испуњени сви услови

ВГСК ИЗ ВЕЛИКОГ ГРАДИШТА ВРЕДНО РАДИ

Осмопласирани ВГСК у Подунавско – Шумадијској лиги кренуо је на време са припремама и са јасним циљем да се у пролећном наставку још више помери на табели, обзиром на то да има и утакмицу мање. Тренер Срђан Димитријевић ништа не препушта случају већ испуњава план и програм рада свакодневним тренинзима.

 -Стартовали смо 23. јануара. Костур екипе је задржан. Прикључили смо сениорском саставу шесторицу омадинаца. Прву утакмицу провере играћемо у Кучеву против омладинаца београдског Рада. Потом играмо са јесењим прваком, лидером Браничевске лиге, екипом РСК из Раброва, затим  са пожаревачким Железничарем и Слогом из Лугавчине. За нас првенство креће недељу дана раније, 27. фебруара. Због ковида одложена је утакмица задњег јесењег кола са вицепрваком  ОФК Аранђеловцем кога дочекујемо у Великом Градишту. Потом опет играмо код куће са Рударом из Стамнице 6. фебруара, каже Димитријевић.

Пролећна трка биће још успешнија.

 -Морамо добро да се спремимо. Желимо на време да обезбедимо бодове за горњи део табеле. Услови за рад су веома добри. На располагању су нам два терена и теретана. У току су завршни радови на новим свлачионицама. За све то се побринуло вредно старо руководство клуба на челу са председником Сашом Стевићем. Сви договори су максимално испуњени и нема никаквих проблема.

ВГСК има пуно пријатеља који га помажу.

-Захваљујемо се нашим некадашњим играчима који у Бечу  играју у клубу наших земљака истог имена, ВГСК. Они су нам поклонили комплетну опрему за пролећну сезону. Посебно велико хвала Синиши Станимировићу – Ћати  за дугогодишњу помоћ. Руководство и  пријатељи клуба су нам донирали нове тренерке, тако да је  све цакум – пакум, каже Димитријевић.

Клуб су ове зиме напустили Маринковић (Млади радник 1926, Пожаревац) и Јовановић (Ђердап, Голубац), а дошли су Тихомировић (Рудар, Костолац), Гостиљац (РСК, Раброво) и Лазић (Петар Добрњац, Добрње).

                                   Текст  фото: Раде Сандић