img_3048У свечаним салонима Градског задања у Пожаревцу прошлог петка, поводом 60 година кошарке у Пожаревцу, уприличен је пријем за све спортске раднике, који су допринели развоју кошарке у граду под Чачалицом. Ово је била прилика и да се најзаслужнијим појединцима и организацијама  уруче повеље и захвалнице.

Пријему су присуствовали гости из Кошаркашког савеза Србије, Предраг Даниловић, коме је ово била прва радна посета након што је изабран за председника Кошаркашког савеза Србије, Дејан Томашевић, актуелни генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, Душан Ђурић, члан УО Кошаркашког савеза Србије и секретар Регионалног кошаркашког савеза Централне Србије и Бојан Вељковић, члан Председништва РКС.

Испред града домаћина присуствовали су градоначелник Бане Спасовић,  председник Скупштине Бојан Илић са сарадницима, чланица Градског већа задужена за спорт и омладину, Ана Миљанић, као и остали чланови Градског већа и многобројни спортски радници задужени за развој кошарке у Граду, на челу са председником КК “Пожаревац” Дарком Милојевићем.

img_3056Председник Скупштине Бојан Илић, изразио је задовољство што има прилику да слављеницима честита јубилеј и да угости великане српске кошарке.

-Поздрављам овај високи скуп који вечерас добија двојако значење узевши у обзир да је висина један од пожељнијих атрибута за бављење овим спортом, али превасходно мислим на значај и углед који уживате у нашем граду настављајући традицију која траје, ево већ 6 деценија. Свима нама који смо добили поверење од Пожаревљана да обављамо најважније градске функције уједно је и част и обавеза да стану иза обележавања тако значајног јубилеја какав је 60 година кошарке у нашем граду. Те давне 1956. године, када се у Пожаревцу почела играти кошарка, није се ни слутило да ће она директно допринети стасавању младих људи у виђене чланове друштва од којих су неки касније отишли као његови најбољи амбасадори, али многи и остали у њему. Остале су приче тадашњих генерација о кошарци, која се играла срцем, често и на земљаном терену натопљеном водом, али увек са намером да се победи витешки, фер и коректно. Та прича се временом преносила и на младе Пожаревљане и уверен сам да је она директни кривац што данас, како чујем, у првом тиму Кошаркашког клуба „Пожаревац“, играју све младићи из овог краја. Сигуран сам да ти млади људи то знају, али дозволиће ми да их подсетим да настављају стопама највиђенијих момака из града, оних који су данас или остали у кошарци или имају завидне каријере лекара, правника, угоститеља, научних радника, рекао је Илић додајући да је боравак у Пожаревцу прослављеног аса српске кошарке, а однедавно и председника Кошаркашког савеза Србије  Предрага Даниловића као и Дејана Томашевића, доказ да је кошарка у Пожаревцу поштована.

Даниловић је изразио задовољство што види колико један град води рачуна о свом клубу, а посебно је похвалио то што су сви играчи Клуба из свог родног места Пожаревца и да се нада да ће још бити разлога да посећује Пожаревац.   Кошаркашком клубу „Пожаревац“ пожелео је успех у даљем раду и такмичењу, као и пласман у виши такмичарски ранг.

На пријему су још говорили  Душан Ђурић, члан УО Кошаркашког савеза Србије и секретар Регионалног кошаркашког савеза Централне Србије и  Дарко Милојевић, председник КК “Пожаревац, који је уручио захвалнице појединцима, установама и организацијама за допринос развоју кошарке у Пожаревцу.                                                                                                                                                                            И.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content