2020-01-10T09:49:42+01:00 10. јануара, 2020. 09:49 |

IV Турнир „Топлица Илић“: Пожаревачки „експрес“ поново први

На 4. Mеморијалном турниру у малом фудбалу „Топлица Илић“ који се одржава у знак сећања на легендарног фудбалског радника града Пожаревца и Србије, као и прошле године победио је пожаревачки „Железничар”.

На слици: Легендарни Топлица Илић

Без пораза у конкуренцији 31 екипе, момци са стадиона иза ложионице су, у до краја неизвесној финалној утакмици, победили „Борац” из Кленовника. Почетни ударац извео је Огњен (14), унук покојног Топлице Илића. Головима Зорана Милетића и Саше  Јовановића повели су Пожаревљани са 2:0. „Борац“ је изједначио преко Николе Јовића и Александра Станковића. Капитен Милетић се по други пут уписао у стрелце евро голом са девет метара у 36. минуту. Мајстор са „петопарца“ се ослободио свога чувара и страховитим волеј шутом лопту сместио под саму пречку. Био је то евро гол којим је крунисана победа „експреса“ од 3:2.


Организациони одбор Турнира

ФИНАЛНА УТАКМИЦА

ЖЕЛЕЗНИЧАРБОРАЦ   3:2  (2:2)

       Хала: СЦ „Пожаревац“. Гледалаца: 300. Судије: Милош Ранђеловић и Јован Јанковић. Стрелци: Јовановић у 10, Милетић, у 13. и 36. за Железничар. Јовић у 14. и Станковић у 16. за Борац. Жути картони: Ковачевић и Илић (Борац).

      „ЖЕЛЕЗНИЧАР: Немања Обрадовић, Вукашин Аврамовић, Михајло Живковић, Марко Јеремић, Мирољуб Продановић, Саша Јовановић, Милан Миленковић, Зоран Милетић, Марко Живковић, Негован Стојковић. Технико: Новица Станковић.

       „БОРАЦ: Блажо Ковачевић, Александар Станковић, Ненад Божић, Никола Рајчић, Милан Богдановић, Никола Јовић, Марко  Вељаковић, Страхиња Илић, Стефан Нинков, Далибор Станишковић, Иван Дреновац, Стефан Рајковић.Тренер: Бранко Дујаковић. Представник екипе: Бобан Огњановић.

Победник Турнира тим „Железничара”

Другопласирани „Борац“ из Кленовника

„Вихор“ из Маљуревца трећепланирана екипа

Четвртопласирани „Напредак“ из Бубушинца

Најбољи играч је Зоран Милетић (Железничар). Најефикаснији стрелац је Милан Богдановић, најбољи голман Блажа Ковачевић (обојица из Борца, Кленовник).

ЗОРАН МИЛЕТИЋ И АЦА ИЛИЋ

МИЛАН БОГДАНОВИЋ И БРАНКО СТОЈАКОВИЋ

 

 

 

 

 

 

 

БЛАЖА КОВАЧЕВИЋ И ВЛАДAН ДИНИЋ

КАПИТЕН „ВИХОРА“ МАРКО ДЕВИЋ И АНА МИЉАНИЋ

 

 

 

 

 

 

 

 

 ОГЊЕН (УНУК) И АЦА (СИН )ТОПЛИЦЕ ИЛИЋА

Прве три екипе добиле су пехаре, а играчи медаље. Све утакмице су игране у хали СЦ „Пожаревац“. Организатори (ГФС Пожаревац, Спортски савез Града Пожаревца, СЦ „Пожаревац“ и Ауто центар „Топлица“) заслужују све похвале.

 

Текст и фото: Радомир Сандић