Школске 2019/2020. године, у костолачкој Основној школи ,,Јован Цвијић“, спортиста генерације је гимнастичар Иван Вукославовић, ученик VIII/5 одељења.

Љубав према гимнастици и изразити таленат, довели су Ивана из Црне Горе у Костолац, како би имао одличне услове за напредовање у овом спорту. Од малих ногу је окренут ка овом спорту и упорно и дисциплиновано тренира у Гимнастичком клубу „Партизан“. 

Савесност, преданост и пожрвовање се исплате, па Иван осваја награде на бројним такмичењима: школским, државним и међународним. Набројаћемо само школска такмичења, од петог до осмог разреда, која су бодована када је проглашен спортистом генерације.

У петом разреду стигао је до највишег нивоа такмичења за свој узраст, освојивши екипно прво место на Републичком такмичењу. Пре тога је у појединачној конкуренцији освојио треће место на Међуокружном надметању.

У шестом разреду је заблистао на Републичком такмичењу освојивши екипно и појединачно прво место. Седми разред му је донео нове успехе, попео се као првопласирани са својом екипом на победничко постоље на Републичком такмичењу, а појединачно је добио бронзано одличје. 

Ове школске године такмичења нису организована због епидемиолошке ситуације, али смо сигурни да би Иван наставио да бриљира.

Многобројни спортски успеси нису променили овог скромног, лепо васпитаног младића, који радо помаже својим школским друговима. 

Поред активног и свесрдног бављења спортом, Иван је био одличан ученик  седам година, а ове године је остварио врло добар успех. Носилац је Специјалне дипломе за физичко васпитање.

Спорт је веома важан у Ивановом животу. Донео му  је  много успеха и пружио незаборавне тренутке славе на бројним такмичењима. Желимо му пуно успеха у даљем бављењу гимнастиком.

Share.

Comments are closed.

Skip to content