2021-07-07T21:31:19+02:00 7. јула, 2021. 21:31 |

Ивањдански састанак на хиподрому

 

Под покровитељством Града Пожаревца и у организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ на пожаревачком хиподрому одржан је „Ивањдански састанак“. У оквиру тркачког дана одржане су три касачке и две галопске трке са укупним наградним фондом од 500.000 динара.

У првом касачком окршају под називом „Млава“ за грла која су у каријери зарадила до 500 бодова, славило је врло сигурно грло Dasty S.G са Сашом Грујићем у сулкама и просечним касом по километру 1.18,5. На друго место пласирала се Нина, док је трећу позицију изборио Ilchi. Представницима штале породице Грујић из Вршца пехар је уручила помоћница градоначелника за туризам Марија Влајовић.

Прво галопско надметање трећег тркачког дана на пожаревачком хиподрому у част истакнутог спортског радника Петра Урошевића на 1.600 метара за трогода и старија грла,  рутински је добило грло Макс Макси са јахачем Милошем Милојевићем и постигнутим временом 1.38,2. Ово је трећи старт и други тријумф овог перспективног грла које је за седам дужина коњског тела иза себе оставило другопласирану Lorbiquet, која је пак за четири дужине надмашила трећепласираног Кајмана. Победнички пехар уручила је Јелена Урошевић, ћерка Петра Урошевића и потпредседница Скупштине КД „Кнез Михаило“.

Уследила је касачка трка „Дунав“ на 1.600 метара у којој је у фантастичном финишу тријумфовао Picolo Party за чијим сулкама се нашао Владимир Прибић. Победничко грло просечно је касало по километру 1.17,3. На другом месту обрела се Лорета, а трећа је била Josephine. Признање је уручио директор Туристичке организације Града Пожаревца Василије Балдић.

Главно галопско надметање за пехар Коњичког друштва „Кнез Михаило“ са наградним фондом од 200.000 динара, за пола дужине коњског тела у своју корист решио је Киргиз са џокејем Миланом Конкољем и постигнутим временом 1.51,3. Дистанца у овом листед окршају износила је 1.800 метара, друго место припало је грлу Salah Al Din, док је трећом позицијом морао да се задовољи Kameni Beely. Победничком тиму пехар је предао директор КД „Кнез Михаило“ Александар Миленковић.

У главном касачком надметању „Морава“ за грла која су у каријери зарадила до 2.000 бодова лидерску позицију изборио је Messenger са возачем Александром Ранђеловићем.  Ово је пети наступ и четврта победа овог фантастичног грла које је просечно касало по километру 1.15,8. За њим кроз циљ су пројурили Fantast B.O и Dream Catcher. Победнички пехар је уручио председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић.

Д.Динић