Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у акцији појачане контроле саобраћаја, од 14. до 19. фебруара, открили су 541 возача који је начинио прекршај.

Санкционисано је 249 возача који су прекорачили брзину, 78 возача и путника који нису користили сигурносни појас, као и један возач који је непрописно претицао.

За воланом је затечено 26 возача који су возилима управљали под дејством алкохола и један под дејством наркотика.

Полиција у Великом Градишту санкционисала је тридесетједногодишњег возача теретног доставног возила „ивеко“ који је у насељу Бели Багрем под утицајем наркотика заспао за воланом, изгубио контролу над возилом, ударио у стуб, након чега је слетео у Дунав. У овој саобраћајној незгоди није било повређених.

Такође, у Костолцу, патрола је зауставила четрдесетосмогодишњу жену која је са 2,86 промила алкохола у организму управљала мотоциклом, а у околини Жабара тридесетшестогодишњег возача који је са 1,81 промил алкохола такође возио мотоцикл, без возачке дозволе.

У околини Великог Градишта, тридесетседмогодишњи мушкарац који је возио теретно возило „ивеко“ са 2,38 промила алкохола изгубио је контролу над возилом, ударио у ограду и оштетио капију на једном домаћинству.

Полиција у околини Петровца на Млави искључила је из саобраћаја возача „фијата“ (43) који је возилом управљао са 2 промила алкохола у организму, а у околини Жагубице и у Пожаревцу возаче „пежоа“ (34) и „ситроена“ (44) који су возили са 1,26 и 1,22 промила алкохола у организму.

Овим возачима одређено је задржавање и против њих су поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Share.
Leave A Reply

Skip to content