2018-05-10T08:52:24+02:00 10. маја, 2018. 08:52 |

ИЗ ОПШТИНЕ КУЧЕВО

Признања вишеструким даваоцима крви

У Кучеву је одржана седница Општинског већа на којој су предложене мере за развој пољопривреде и руралних средина, усвојен нови правилник  о коруишћењу службених возила и прихваћен предлог Месне заједнице Кучајна који се односи на санацију пута ка Кучајнском језеру. Дата је сагласност на правилник о раду Предшколске установе „Лане“ и прихваћен предлог о проширењу Савета за запошљавање. Већници су прихватили прелог Црвеног крста Кучево за доделу признања вишеструким даваоцима крви.


Ново рухо за „Војводу Дулета“ и Благоја Лазића“

Две улице у Раброву, „Војвода Дуле“ и „Благоје Лазић“ пресвучене су ових дана новим асфалтом. За 1900 квадратних метара пута, утрошено је близу 300 тона  асфалтне масе, а завршетку асфалтирања присуствовали су представници Општине на челу са председником Новицом Јаношевићем и Месне заједнице Раброво.


Почела санација пута за Равниште

          Један од инвестиционих приоритета у Општини Кучево, када је реч о локалној путној инфраструктури је санација пута Кучајна – Равниште (допећине). Рок за завршетак  радова, који су започети ових дана је до старта 51. Смотре „Хомољскимотиви“. Део путног правца биће комплетно пресвучен новим асфалтом, део ће бити „закрпљен” а на једном делу пута санација ће се обавити новом методом, употребом старе и нове асфалтне масе.


Нов асфалт и у Мустапићу

          У Мустапићи је асфалтирано пет улица у укупној дужини близу 600 метара. Завршетку радова присуствовали су представници Општине и Месне заједнице којом приликом је истакнуто задовољство квалитетом обављених радова и сарадњом Општине и Месне заједнице Мустапић.