Град Пожаревац јуче и данас били су бициклистичка престоница Европе. Старт 600 километара дуге Трке кроз Србију, 62. по реду, подељене у четири етапе, данас је био у Пожаревцу.

Дужина прве етапе, од Пожаревца до Мионице је 150 километара. У четвртак следи друга етапа трке, од Мионице до Чачка, а дан касније и трећа, од Чачка до Пријепоља. Трка кроз Србију завршава се у суботу, 17. септембра, када ће се бициклисти из Пријепоља поново вратити у Чачак у коме ће се прославити победа најбоље пласираних такмичара.

У четвородневној трци учествује 120 такмичара, 26 различитих националности, из 19 земаља Европе, Африке и Азије. Отварање трке и дефиле овогодишњих учесника организован је у уторак, 13. септембра.

Радомир Павловић, председник Бициклистичког савеза Србије захвалио се свим домаћинима градова који су угостили и онима који ће тек угостити такмичаре бициклистичке трке – Пожаревцу, Мионици, Чачку и Пријепољу.

Према речима председника овогодишњег Организационог одбора Трке кроз Србију градоначелника Пожаревца Саше Павловића, на овим тркама, након 29 година, такмичи се екипа Републике Српске. Упорност, посвећеност циљу и напоран рад да се до њега стигне, рекао је, свакако су одлике свих такмичара, бициклиста који су се и ове године представили Пожаревљанима.    

 

  

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content