Колоси РБ „Колубара“, три рударске машине високе и до 32 метра и тешке 1.500 тона, прешле су преко Ибарске магистрале, три пружна прелаза и локалног пута на око 13 километара дугој трасим, до копа Поље „Г“.

Роторни багер „глодар 4“, „одлагач 1“ и одлагач ArsB 3000×50 кренули су 21. децембра са плаца на којем су ревитализовани и припремљени за рад на новим позицијама и 23. завршили прелазак преко транспортне инфраструктуре. Ове машине пребацују се на западне копове „Колубаре“ да би се убрзало откопавања откривке на коповима Поља „Г“ и „Тамнава – Западно поље“ и да би се обезбедили услови за експлоатацију угља на „Радљеву“.

– Багер „глодар 4“ је током претходних пар месеци комплетно ремонтован. Његов крајњи циљ је коп „Тамнава-Западно поље“, али ће наредних месеци радити на Пољу „Г“ због отварања нових количина угља и стабилније и сигурније производње са западних копова. Када то буду дозволили временски услови, у априлу или мају, багер ће наставити ка крајњем циљу, рекао је Срђан Алимпијевић, директор Површинских копова у РБ „Колубара“, који је присуствовао транспорту опреме.

Он је рекао и да се из РБ „Колубара“ испоручују договорене количине угља, без икаквих проблема.

Share.

Comments are closed.

Skip to content