2020-11-04T08:54:07+01:00 4. новембра, 2020. 08:54 |

Из школе „Свети Сава“ Пожаревац …

Међународни „Еразмус+“ дан

У Основној школи „Свети Сава“ Пожаревац,   обележени су  „Еразмус+“ дани. Овај програм Европске уније обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. 

Пожаревачка школа „Свети Сава“  у овом програму тренутно учествује са пет пројеката стратешког партнерства, четири нова и једним старим, као и једним пројектом за запослене у образовању одраслих. Пројектима је предвиђена посета школама и градовима, с тим да ће осим наставника у посетама учествовати и 84 ученика ове школе. Иначе ОШ „Свети Сава“ једина је школа са територије коју покрива Школска управа  Пожаревац која је четврту годину заредом учесник програма „Еразмус+“, а ове године имала је највише одобрених пројеката на територији Републике Србије.

„Еразмус дани“ су у Школи обележени презентацијом пројеката у којима учествују, ученице 8. и 7. разреда су извеле „Оду радости“, химну ЕУ, а постављена је и карта Европе која је попуњена сликама са претходних путовања у оквиру Еразмус програма.


Мере Земљу

Ученици свих континената сарађују како би извели један од 10 најлепших експеримената науке свих времена,  Ератостеново мерење обима Земље. Као и претходних година, ученици  Основне школе „Свети Сава“ Пожаревац прокључили су се глобалном мерењу Планете.